Who is signing up?

Before we begin, let us know who you are.

I already have an account, login instead.
altHR logo
Anda menghadapi salah satu masalah di bawah ini?
Pening nak approve leave staff sebab semua benda masuk dalam emel
Susah nak check resit bila staff buat claim. Tulisan Hilang!!!
Claim leceh nak check, tulisan hilang, resit tak susun, PENING WOO!!
Nak buat jadual shift susah sebab masing-masing nak pilih off day dan shift sendiri
Staf baru masuk kerja, terlampau banyak info nak kena share masa first day
Akhir bulan, nak kira gaji staff, leceh betul nak kira KWSP, SOCSO, PCB semua tu.Salah kira boleh kena saman

Kalau jawapan anda YA,
anda memang perlukan altHR!

altHR tu apa?

Senang cerita altHR ni sistem HR yang paling best dekat Malaysia. Tak kisah company kecik atau besar, semua boleh guna altHR!

Operasi dan tugas-tugas HR macam pengiraan gaji, annual leave, claim dan macam-macam jadi lagi mudah dan automatik!

Jangan biarkan masalah-masalah di atas ganggu bisnes anda!

Tunggu apa lagi

Jom dapatkan altHR !

Pilih pelan yang sesuai. Tiada kontrak, hanya bayaran bulanan.
Bayaran boleh cancel bila-bila masa.

Features
Lite
Standard
Pro
People
Leaves
Expenses
Company
Documents
Quick Links
Directory
Team Calendar
Time Tracking
Onboarding
Rostering
Checklists
Helpdesk
Sales Kit
Check-ins
Spaces
Travel
Asset Management
Performance Management
Highlights
Payroll

Covid-19 Special Relief - Offer

Complete access to all features for all Malaysian businesses during these challenging times.
Let's get through this pandemic together!

  • Everything in Standard Plan
  • Rostering
  • Checklists
  • Helpdesk
  • Sales Kit
  • Check-ins
  • Spaces
  • Travel
  • Highlights
PERCUMA*
*sehingga 30 September 2021.
RM5/employee/month excluding payroll + 6% SST after the offer period
Dengan altHR anda boleh:
Auto kira balance cuti staff, staff apply leave, bos approve, semua pakai apps je. Staf nak tau balance leave? Boleh tengok sendiri dalam apps je!
Nak kira claim senang, tak payah serabut cek resit staf satu-satu. Staf hanya perlu ambik gambar dan hantar detail dekat apps altHR je, terus auto kira dalam sistem!
Buat jadual untuk staf dah tak susah sebab boleh buat guna altHR je, staf pun boleh pilih off day dan shift masing-masing!
Masuk kan semua detail "first day" yang staf baru patut tahu, semua info penting boleh terus baca dekat apps altHR
Pengiraan gaji secara AUTO! Ye, termasuk KWSP, SOCSO dan lain lain. Jangan risau, sistem kami LHDN dah luluskan!
Bukan benda-benda HR je anda boleh buat.. anda juga boleh:
Guna sistem Time Tracking untuk staf clock in dan clock out! Takde dah punch card bagai
Kalau staf ramai, tak pening dah nak save satu-satu nombor phone dan email. Semua ada dalam altHR
Bayar bil, topup hanpon, beli voucher, macam-macam ada dalam altHR. Bukan setakat benda HR je!
Simpan dokumen, senang staff nak rujuk. Salesman pun senang nak share detail product pada client.
YANG PALING BEST!!
Sistem altHR ni sekarang PERCUMA!! FREE!! Tapi promosi ni terhad, lambat tak dapat!!
TAKDE KONTRAK LANGSUNG. Anda boleh batalkan servis kami bila-bila masa. Kami tak marah. Rileks je!
Bukan setakat HR dengan boss je suka altHR, staf pun suka sebab apps altHR ni memang SENANG nak guna

Tiada kontrak, bayaran bulanan hanya bermula Oktober 2021.
Boleh cancel bila-bila masa.

Covid-19 Special Relief - Offer

Complete access to all features for all Malaysian businesses during these challenging times.
Let's get through this pandemic together!

  • Everything in Standard Plan
  • Rostering
  • Checklists
  • Helpdesk
  • Sales Kit
  • Check-ins
  • Spaces
  • Travel
  • Highlights
FREE*
*sehingga 30 September 2021.
RM5/employee/month excluding payroll + 6% SST after the offer period
Untuk maklumat lebih lanjut boleh emel team altHR: hello@althr.my